maanantai 2. tammikuuta 2017

Arpi jota häpeän

Vähän alle vuosi sitten odotin lääkäriaikaa omalla terveysasemallani.

Naislääkäri, ehkä hiukan itseäni vanhempi/samanikäinen, ottaa minut vastaan. Kerron hänelle halustani poistattaa molemmat - tai edes toinen - rintojeni välissä olevista luomista, sillä nämä luomet ovat kasvaneet. Lääkäri kertoo unohtaneensa varata toimenpidehuoneen käyttöömme, joten hän lupaa minulle uuden ajan luomenpoistoa varten. Suostun tähän hieman kärsimättömänä, mutta unohdinhan itsekin viimeksi saapua sovitulle ajalle, niin koen ikään kuin ansaitsevani erehdyksen. Ainakin lääkäri lupasi poistaa luomeni, mikä on tietenkin hyvä uutinen.

Seuraava tapaamisaika. Saavun sovitusti paikalle, ja sama jokseenkin jäyhän oloinen lääkäri tarkastaa luomeni. Hän alkaakin yllättäen valittaa, kuinka terveyskeskuksissa ei ole tapana poistaa luomia kosmeettisista syistä. Olen hämilläni, sillä viimeksihän hän oikein lupasi poistaa edes toisen niistä, enkä ole kertaakaan nimennyt "kosmeettisia syitä" motiivikseni. En tiedä mitä sanoa. Närkästyneisyydestään huolimatta lääkäri ohjaa minut toimenpidehuoneeseen. Sinne saapuu myös mieshoitaja, josta voin aistia koko ajan tietynlaista huvittuneisuutta. Lääkäri suorittaa operaation valittaen pahantuulisen oloisesti useaan otteeseen siitä, kuinka tällaisia operaatioita ei pitäisi suorittaa kosmeettisista syistä terveyskeskuksen puolella. Siitä huolimatta hän suorittaa luomenpoiston ja tikkien ompelun. Hoitaja katsoo minua koko ajan oudon huvittunut ilme kasvoillaan.

Tunsin oloni hyvin ahdistuneeksi ja nöyryytetyksi edellä mainitun kokemuksen aikana - ja jälkeen. En ymmärrä, miksi lääkäri suoritti toimenpiteen, jonka koki olevan jotenkin väärin, sättien ja syyllistäen potilastaan samalla. Olisi edes seissyt sanojensa takana ja kieltäytynyt suorittamasta koko operaatiota! Mutta pahinta ei ollut edes yksinomaan lääkärin ja hoitajan omituinen suhtautuminen minuun. Kaiken lisäksi; luomen sijaan rintojenväliäni koristaa nyt todella rujo arpi. Se on rumempi kuin mikään itse aiheuttamistani arvista kehossani. Olen käyttänyt Bio Oilia, mutta sekään ei ihmeisiin pysty. Rinnat olivat ennen se osa kehostani, mitä kohtaan minulla ei ollut mitään kummempia komplekseja, mutta nyt sekin osa on häpeän turmelema. Nykyään häpeän käyttää avonaisia paitoja, sillä pelkään ihmisten ajattelevan arven nähdessään: "Friikki!" Tiedän, että jonkun mielestä voi olla pikkumaista ajatella näin; että onhan niitä pahempiakin ongelmia ihmisillä. Mutta tämä arpi symboloi toisen ihmisen vihaa minua kohtaan. Olen miettinyt, tekikö lääkäri tikkauksen tarkoituksella huolimattomasti jos häntä niin sapetti minun pärstäni. No, onnistui ainakin tuottamaan minulle pahaa mieltä.

2 kommenttia:

  1. Aivan uskomatonta käytöstä lääkäriltä @.@ tuli hirveä olo sun puolesta! Yritin kerran itsekin päästä luomenpoistoon kun rintaliivirajalla oleva luomi kutisee ja hankaa, mutta lekurin mielestä sekin oli "vain kosmeettista" joten ei suostunut poistamaan. En tiedä onko rintakehä jotenkin herkempi keloidiarville, mutta tunnen useammankin tyypin joilla luomenpoisto siltä alueelta on poikinut arven liikakasvua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! 。^・ェ・^。 Se on vissiin juu herkempää aluetta niille keloidiarville, mutta kiva kun lääkäri mutisi vasta sen toimenpiteen AIKANA: "Tähän tulee kyllä sitten ruma arpi". Eihän siinä voinut oikein enää pakoonkaan juosta, vaan lähinnä kauhusta kankeana pysyä aloillaan. Se oli hirvittävää! D---:

      Poista